מתי עולה האפשרות להסבה מקצועית
בחלק מהייעוצים התעסוקתיים עולה אפשרות להסבה מקצועית. פעמים רבות קורה שאדם חווה חוסר שביעות רצון בעבודה ובמצב זה הוא יכול להתלבט האם עליו לשנות סביבת עבודה, תפקיד או שהגיע הזמן להסבה מקצועית. בייעוץ תעסוקתי עולה הצורך בהסבה מקצועית, אך לא תמיד ברור מה הכיוון של שינוי זה. לעיתים קרובות לאנשים קל יותר לומר מה הם לא רוצים, אך קשה יותר לדעת במה הם כן מעוניינים.
באילו מצבים מתאים לעשות הסבה מקצועית
הסבה מקצועית יכולה לנבוע מרצונות וערכים של האדם אשר טרם הוגשמו בחוויה התעסוקתית. לדוגמה, מהנדסת שאוהבת ללמד ויש לה צורך בקשר רציף ומעמיק עם אחרים ועל כן משתעממת בעבודה מול מחשב ומסיבה זו החליטה על הסבה מקצועית להוראה. לעיתים הסבה מקצועית נובעת מכך שנמנע מהאדם להמשיך ולעסוק בתפקיד הקודם וישנו צורך במציאת תחום חדש. לדוגמה, אדם שעבד כשף במלון ואינו יכול יותר לעבוד בעבודה הכרוכה בעמידה מאומצת פנה לתחום של תיקון מכשירים סלולריים בו השתמש בכישוריו הטכניים אותם פיתח בעבודתו כשף.
חששות סביב הסבה מקצועית ומה ניתן לעשות
ישנם חששות רבים סביב הסבה מקצועית. הם יכולים לנבוע מהרתיעה מלהתחיל מלמטה בתחום חדש לאחר שנצבר ניסיון בתחום אחר. בנוסף, יכול להתעורר פחד מלחזור לספסל הלימודים. עולה השאלה כיצד להתפרנס בזמן ההסבה. יכולים לעלות פחדים מכישלון בתחום החדש שנבחר. אכן ההחלטה לערוך הסבה באמצע החיים הינה מורכבת וכרוכה במגוון שיקולים ועל כן מומלץ לעשות זאת בליווי פסיכולוג תעסוקתי על מנת להבטיח החלטה נכונה, כזו אשר תחסוך זמן, כסף ומשאבים נפשיים על כיוון שאיננו מבוסס ואינו לוקח בחשבון את מכלול הנתונים הרלוונטיים.
מתלבטים איך לבחור נכון החלטות בנושא קריירה? לא בטוחים לגבי “הכיוון בחיים” או הזהות התעסוקתית שלכם? השאירו פרטים ואני אחזור אליכם בהקדם