לא הצלחתי בבית הספר, איך אוכל להצליח בעבודה?
“הרגשתי שקשה לי בלימודים. בייעוץ הבנתי שיש לי הפרעת קשב שלא ידעתי עליה. קיבלתי הנחיות איך לבקש התאמות באוניברסיטה ואיך לעמוד על זכויותיי. זה שינה את כל ההתמודדות שלי בלימודים. מצאתי אנשים שיעזרו לי וסיימתי תואר שהיה לי חשוב, בעיקר כדי להוכיח להורים שלי ולכולם שאני יכול”.
ר’ פנה לייעוץ מאחר והתקשה למצוא את כיוונו התעסוקתי והלימודי. תהליך הייעוץ כלל אבחון תעסוקתי מקיף, ו-3 פגישות עם הפסיכולוגית. בעקבות המבחנים שעשה במסגרת הייעוץ, נמצא בין היתר כי יש לו הפרעת קשב וריכוז שמעולם לא אובחנה. בייעוץ דנו בהשלכות של הפרעת הקשב והריכוז, וכך בחר ר’ הן במקצוע דינאמי שיתאים לצרכיו והן במסגרת לימודים שתמקסם את סיכויי ההצלחה וההתמדה שלו. הוא פנה ללימודי ניהול תפעול ולוגיסטיקה והוציא את האישורים הנדרשים לקבלת התאמות בתואר.
“יש לי כיוון שאני מאמין שהוא הנכון בשבילי. אני מבין שתמיד יהיו לי גירויים אחרים, אבל אני צריך לשלוט בהם. אני אחראי על הגיוון שלי. אני צריך לא לשגות באשליות שאני אהיה פה ואני אהיה שם. חשוב לי לעמוד במשימות שלי בזמן, ללכת על הדרך החיובית ולא השלילית, לשפר את עצמי, להתרכז במה שאני יכול לעשות. מצאתי את הדרך לשלב בין טכנולוגיה ובין הדרכת אנשים ובעוד 10שנים ניפגש שוב כדי לחשוב על שינוי קריירה”.
ד’, הגיע לייעוץ מבולבל ומוצף, היו לו תכניות רבות מבלי שהצליח להתמקד באחת. הוא ידע שהוא רוצה לשאוף ‘הכי גבוה’ אך בלא מטרה מוגדרת בזבז אנרגיות רבות והיה מתוסכל. הוא קיים תהליך שכלל 4 פגישות עם הפסיכולוגית ובסופן בחר בכיוון אותו מצא שהכי התאים לו לשלב זה – לעבוד כאיש סיסטם בחברה בה יוכל להתקדם עם הזמן.
“אורלי ליוותה אותי בתהליך בחירה של מקצוע. בגלל שאני בנאדם לא החלטי ובגלל צלקות ואכזבות מהעבר ההכרעה בעניין הייתה מאוד קשה לי. מה גם שהדבר היה כרוך בהסתכלות בגישה שלילית ומכאיבה על חיים תת הישגיים שהובילה לייאוש. אורלי סיפקה לי מסגרת שאילצה אותי להתמיד ולהתמודד עם התהליך המאתגר ולהבקיע מחסומים רגשיים וכל זה באווירה תומכת ולא שיפוטית ומכוונת למעשה. דבר שלא יכולתי לספק אותו לעצמי בעצמי, למרות שמבחינה שכלית טהורה הבנתי את התועלת שבכך.
אורלי עזרה לי להתגבר על בעיות בדימוי העצמי ובביטחון העצמי ונסכה בי את האומץ להגשים את עצמי בתחומי העניין שלי.
היא הצליחה לשכנע אותי לבחור בגיל 32 במסלול לימודי הוראה בן 4 שנים. דבר שבלעדיה בחיים לא הייתי עושה ועד עכשיו אני מוצא אותו כקשה לעיכול.
יש לי ADHD והניסיון הרב שיש לאורלי בלקות הזאת היווה מרכיב עיקרי בהצלחה של שנינו לחולל בי תמורה שהייתה חיונית להשלמת התהליך. אורלי עזרה לי גם לגבש רשימה של מיומנויות שאני צריך להקנות לעצמי לעתיד, ועזרה לי למקם ולהגדיר את התהליך הזה בצורה נכונה בחיים שלי כתהליך שמהווה פתיחת שער לתהליך הגדול והחשוב יותר ולחלוטין לא משהו שאפשר בסופו לנוח על זרי הדפנה – להיפך, זו רק ההתחלה.
כמובן היה גם תהליך רציונלי של ניתוח אישיותי וסקירה של הכישורים ומהוויים שלי, אבל הדגש מבחינתי היה דווקא על המישור הרגשי ולכן התהליך היה ממושך יחסית למקובל בפסיכולוגיה תעסוקתית וארך 9 חודשים.”
א’ הגיע לייעוץ מיואש ועם הערכה עצמית נמוכה ביותר. הוא עבר אבחון תעסוקתי מקיף, וקיים פגישות לאורך 9 חודשים. בעקבות תהליך זה, התבהרו לו גם יכולותיו האובייקטיביות וגם זהותו העצמית. בעזרת תהליך הייעוץ, א’ הבין שבאפשרותו גם לחלום וגם להגשים את חלומותיו, ובחר ללמוד הוראה.
מתלבטים איך לבחור נכון החלטות בנושא קריירה? לא בטוחים לגבי “הכיוון בחיים” או הזהות התעסוקתית שלכם? השאירו פרטים ואני אחזור אליכם בהקדם