פעם אחר פעם אני לומדת שמשבר אמצע החיים אינו שייך לגיל מסוים, הוא יכול לבוא בכל גיל ויש לו קשר למשברים אחרים.
התפיסה של הספר “מעברים והתחלות חדשות” (ויליאם ברידג’ס) מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם. על מנת להתחיל את השלב הבא יש צורך בהבנה, עיבוד, התייחסות והעמקה לגבי השלבים הקודמים. אם לא תהיה פרידה אמיתית והבנה מה עוד עומד לפני, איזה ערוצים חדשים אני צריך לפרוץ, מה עדיין רלוונטי ומה כבר לא וממה הגיע הזמן להיפרד, לא נוכל באמת להמשיך הלאה.
מעבר באמצע החיים, תכליתו היא קפיצה קדימה.
התקופה זו, בה אנשים נעמדים על הרגליים של עצמם ומגדירים את עצמם בשונה מהעבר שלהם, כוללת ומאופיינות בעשייה ושליטה בפחדים, ולעומת זאת גם בהרהור והבנה על מה צריך לוותר.
זו תקופה שבה הרבה פעמים המטרות הן לא זהות, עד שמגיעה ההבנה מה מתאים לי באמת. יש דגש על דיוק והתאמה אישית ופחות חשיבה על מה יגידו.
זה לא דבר פשוט לעשות.
האינטואיציה שלנו מובילה אותנו לרוץ קדימה כל הזמן, להלחיץ את עצמו ואז לא להבין למה אנחנו לא מצליחים.
המסר הוא שלפעמים המהירות היא מן השטן. יש מקום להשתהות והבשלה, בדיוק כמו בתקופה הזו של הסתיו, שבה קורים הרבה שינויים קטנים שאנחנו לא רואים, יש פתאום צמיחה. אבל הצמיחה הזו היא לא באמת פתאומית, אלא היא תוצר של הבשלה ותהליכים פנימיים שמתחרשים.
אם לא ניתן תשומת לב וזמן לאותם תהליכים, לא נגיע לתוצאות
ממליצה על ספרו של ויליאם ברידג’ס “מעברים והתחלות חדשות”, שעוסק במעברים. הספר מתאר יפה את המעבר והשוני בין תקופות שונות ואת הצורך בהשתהות, כאשר הידע הקודם לא רלוונטי ועוד לא צברנו ידע חדש. התקופה הזו מאופיינת בחשש ופחד, אבל היא יכולה להיות גם סקרנית, מלאה בלמידה ומעניינת, אם מבינים אותה ואת השינויים הכרוכים בה.
למשל, חידה: מהי החיה שעומדת על ארבע, לאחר מכן על שתיים ואז על שלוש? האדם.
תחילה הוא לומד ללכת על הרגליים שלו ובשלב המאוחר יותר יש צורך העצירה, היעזרות והאטה לקראת השלב הבא.
לדוגמה: אדם שעסק במכירות ושירות טלפונים וניקלע למשבר נפשי. בייעוץ הוא הבין שהכוחות שלו לא עוזרים לו לעמוד בלחצים והוא החליט לעשות הסבה ולעבוד כמדריך שיקומי, עבודה שנותנת משמעות חדשה לקשר אישי.