בשנים האחרונות ברור לנו יותר שבחירת קריירה איננה תהליך חד פעמי. אם בעבר המחשבה הייתה שייעוץ תעסוקתי הוא בעיקר לצעירים, היום אנו יודעים שהדבר איננו כך. כיום, עקב השינויים הרבים שעוברים הן עולם העבודה והן האדם עצמו, יש צורך בכמה עצירות לאורך תקופת החיים וחישוב מסלול מחדש, אם עקב רצון וצורך בהתפתחות או עקב שינויים שנכפים כתוצאה משינויים חיצוניים.
מהם ההבדלים המשמעותיים בין בחירה ראשונית לבין בחירה בשלה יותר בהמשך הדרך?
בקריירה שנייה הבחירה הינה מורכבת יותר. מחד, הרבה פעמים יש יותר מגבלות. יש מחויבויות למשפחה, מחויבויות כלכליות, פחות זמן פנוי ולפעמים גם תחושת שחיקה ועייפות.
מאידך, יש גם הרבה “ייבולים” ואוצרות שהצטברו עם השנים ויכולים להוות בסיס טוב ורחב לקבלת החלטה. לפעמים דווקא הבחירה בקריירה שנייה או שלישית, או בתעסוקה גם לאחר יציאה לפנסיה יכולה להגיע ממקום עשיר יותר. ה”תבואה” וה”ביכורים” שעומדים לרשותנו בשלב זה מורכבים מהידע הרב שרכשנו הן בלימודים פורמליים, והרבה מאוד בלימודים בלתי פורמליים וניסיון החיים. מה”זרים” של הקשרים שיצרנו ובנינו, מאנשים שהכרנו לאורך הדרך, שיכולים להוות מקור עשיר להתייעצות, פתיחת אופציות ויצירת שיתופי פעולה, ובעיקר ה”יבול” הפנימי, הידע על “העצמי” שהצטבר, הידיעה הבהירה יותר מי אני, מה הכישורים והיכולות שלי, מה אני לא, מה אני אוהב ונהנה לעשות ומה באמת ובתמים חשוב לי בחיים. וזה לאו דווקא מה שחשבתי בגיל צעיר או מה שמקובל לחשוב בחברה שלי.
הרבה פעמים ה”אוצרות” האלה מונחים בבלגן ויש מקום לעריכת טנא מסודר שבו כל פרי ואיכויותיו, כל ניסיון החיים, הלקחים והלמידה, הבנת הדרך והתהליכים הנדרשים למימוש, בהירים ונמצאים בהקשר הנכון. לפעמים אפשר להיעזר באיש מקצוע כדי להגיע לבהירות הזאת.
בתקופה זו לאנשים אין הרבה הפתעות על עצמם, הם יודעים מה הם חולמים, למה הם זקוקים ולאן רוצים להגיע, ואז הסיוע הוא בבהירות, בעריכת סדרי העדיפויות וביכולת להביא את הטנא המלא כל טוב, העשיר והמיוחד הזה, שנצבר לאורך השנים, לידי מימוש ועשייה מספקת.
ליצירת בהירות מקצועית לחצו כאן>>>