אני מרגיש תקוע, מה השלב הבא בקריירה?
“פניתי למכון אורלי צדוק על מנת להשיג מס’ מטרות ספציפיות בתחום האישי והמקצועי, שלא הצלחתי להשיג בכוחות עצמי. בהסתכלות לאחור זהו תהליך/דרך של הבנה וגילוי עצמי, (שהם הבסיס לכל שינוי/התפתחות/קידום אישי), שעברתי ואני עדיין עובר בליווייה והדרכתה של הפסיכולוגית. דברים רבים שלא הבנתי בעצמי וקיבלתי כמצב נתון התגלו בתהליך זה באמצעות האבחון של הפסיכולוגית, כבעלי הסבר ובני שליטה ושינוי. הדרך שעברתי ושאני ממשיך בה הביאו לשינוי משמעותי בתחומים רבים בחיי, שבסיסם הוא קבלה עצמית ולקיחת אחריות על עצמי ועל המתרחש בחיי.”
ל’, 9 שנים עובד באותה חברה, בתפקיד די דומה. פנה לייעוץ תעסוקתי משום שהתקשה לנהל את הקריירה שלו וחש שלא מעריכים אותו ולא נותנים לו מקום להתפתח בחברה. הייעוץ כלל מפגשים עם פסיכולוגית תעוסוקתית על פני קרוב לחצי שנה. במהלך התהליך הוא בחן כיצד יכול להתקדם, לגוון ולהעשיר את עבודתו, ובסיום התהליך החליט להגיש מועמדות למכרז על תפקיד ניהולי בחברה.
“בזכות התהליך שעברתי במכון אורלי צדוק הרגשתי שאני מסוגל ליותר, שאני מסוגל למצות את כישוריי באופן יותר מלא. למדתי שאני צריך להעריך את עצמי יותר ושלפעמים מגיע לי יותר ואין לי במה להתבייש, גם לא בבקשת קידום והעלאת שכר.”
א’ הגיע לייעוץ תעסוקתי כשהוא מרגיש שהוא “מסוגל ליותר” מבחינת הכישורים שיש לו, לעומת השכר והתפקיד שהיו לו. בייעוץ התעסוקתי למד להעריך את עצמו ובהתאם להעריך כי ראוי למעמד הולם בארגון בו עבד. הייעוץ התעסוקתי נמשך כ-3 חודשים, וליווה גם את החלטתו להתקדם, גם את המשא ומתן לקידום לניהול מחלקה, וגם סייע ל-א’ בשלבי ההתאקלמות במעמד הניהולי.
“הייעוץ התעסוקתי חידד אצלי הרבה נקודות חשובות. למשל, החידוד של התכונות הבולטות אצלי כמו יכולת החשיבה ויכולת למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות מגוונות. הרבה מהדברים האלו ידעתי לפני כן, אבל תהליך הייעוץ התעסוקתי אפשר הבנה מעמיקה על אותן יכולות ובכך יכולתי לבנות תמונה בהירה על איך אני תופסת את עצמי בכלל ובעולם העבודה בפרט. וכל זאת מאפשר לי להגשים את עצמי טוב יותר בעולם העבודה .”
כ’ הגיעה לייעוץ תעסוקתי לאחר שנים של עבודה בתחום מומחיותה. היא הרגישה לכודה בין הצורך בעבודה בטוחה ונוחה המאפשרת לה להיות אימא לבין הצורך להתקדם ולשנות. בתחילת הייעוץ לא היה לה מושג בנוגע לכיוונים האפשריים. לאחר שבדקה אפשרות לפתיחת עסק אפשרי ושינוי תחום עיסוק, בחרה להישאר בתחום עיסוקה ולהתמחות בתת-נושא ספציפי בתחום זה, התמחות שתאפשר לה בעתיד עצמאות וגמישות בהן היא מעוניינת.