תקופת החגים מסתיימת וסוף סוף השנה מתחילה וכולנו מתמודדים עם ניהול מעבר. לא תמיד זה פשוט לנהל מעבר הצורך לעבור ממצב צבירה אחד לאחר לוקח אנרגיה, גם בקריירה יש הרבה מעברים, בניגוד ללוח השנה המציג שבועות, דברים צפויים ובטוחים, בקריירה לא תמיד ברור מה שלב הבא.
לפעמים אנחנו מתמודדים עם אתגרים הקשורים לסביבה חיצונית. אתגרים שקשורים לסביבה יכולים להיות סיום לימודים, סיום תפקיד, פיטורים, סגירת מקום עבודה או תחילה של כל אחד מהם. במסגרות האלה אתגרים הקשורים בנו יכולים להיות (פנימי)- תחושת מיצוי, עייפות, צורך באתגר או כל שינוי אחר. הרבה פעמים הדברים קשורים.
לדוגמה: סיום של תפקיד מסוים יכול לגרום להתמודד עם השאלה האם אנחנו רוצים להמשיך באותו כיוון או שיש דברים חדשים שקורים לנו? אני עובדת הרבה עם פורשי צבא ושם השאלה עולה. באופן חריף מחד, יש יתרון להמשיך ולעשות את מה שאנחנו כבר יודעים ושולטים בו, ומצד שני נפש האדם פעמים רבות קוראת לנו לצאת ולחפש, להמציא את עצמי מחדש.
בטווח הקצר דבר זה נראה לא הגיוני, אפילו בזבוז, סוף סוף הגענו לשליטה בתפקיד מסוים, פיתחנו מיומנויות מסוימות, למה לעזוב אותם? למה לעשות דבר אחר? למה להתחיל מההתחלה?
בטווח הארוך, באופן מובהק, יש יתרון להתחדשות, לשינוי, ללמידה, אנחנו מסירים את עצמנו, כבישים פתוחים משתנים, לומדים ויותר רלוונטיים, בעיקר בעולם הדורש שינויים באופן דחוף, אז מה לעשות שאנחנו מתמודדים עם הצורך בשינויים…
כיצד נתמודד עם שינויים פנימיים או שינויים חיצוניים?
ראשית, ההמלצה היא לעצור, לא לרוץ, לברר מה באמת חשוב לי? מה באמת אני מעוניין בשלב הבא של החיים שלי? האם כדאי ללכת על האוטומט? או לחפש דברים חדשים? אלו מהמיומנויות שרכשתי אני רוצה להמשיך? ואיזה מיומנויות חדשות אני רוצה וצריך לפתח? האם אני רוצה להישאר באותה מסגרת, מסגרות דומות או לפתח משהו חדש ושונה? האם יש לימודים אחרים שאני צריך לעשות? האם יש התנסויות שקוראות לי?
חשוב להבין שמדובר בתהליך שינוי וכשמו כן הוא- תהליך, כלומר יש לקחת את הזמן ולהתבהרות ולהבנה. ולתת לדרך לגלות את עצמה לפנינו כמו שאמר אלתרמן בחוכמתו העמוקה “חכמה הדרך להולכים בה”, בכל זאת אתם מרגישים שאתם צריכים ליווי בדרך בה אתם צועדים כדאי לשקול לא לעשות אותה לבד אלא להיעזר בליווי מקצועי כגון פסיכולוג תעסוקתי.