אני מוצפת ומרגישה אשמה, איך אוכל לשלב אמהות וקריירה?
“אני מתרגשת. מרגישה שלמה עם התהליך ועם ההחלטה. אני גאה בי- לא מתאים לי לעצור ולהשקיע בעצמי. יחד עם זה, אני מפחדת. מה יקרה… אני טובה במסגרת, חוששת ממה שיהיה… אני רוצה שזה יעבוד. יש לי חששות מהתהליך- הקדשת הזמן ללימודים, ההיבט הכלכלי. יחד עם הקשיים שאולי צפויים עוד בדרך, אני שלמה עם ההחלטה שלי ואני מחכה ללמוד ולעסוק בזה. זאת נראית לי החלטה נכונה עבורי…”
מ’ מזה 18 שנים משמשת כאמא ל-3 ילדים, ואינה עובדת. מעולם לא למדה תואר. הגיעה לייעוץ עם חשש גדול וספקות עצמיים סביב התחלת לימודים בגיל מתקדם, על הקושי להיכנס לשוק העבודה ללא רקע תעסוקתי, והרגישה אשמה על נטל שכר הלימוד ועל הריחוק מהילדים. היא עברה תהליך ייעוצי שכלל 7 פגישות עם פסיכולוגית ואבחון תעסוקתי לבירור יכולותיה, נטיותיה התעסוקתיות, וצרכיה בעולם העבודה. לבסוף בחרה להתחיל לימודי רפואה אלטרנטיבית.
“כאשר הגעתי לפגישה הראשונה אצל הפסיכולוגית הייתי מבולבלת ולא ידעתי לאן פני מופנות בשוק התעסוקה. התהליך אותו עברתי עזר לי לעשות סדר ברמה המקצועית והאישית, למקד את עצמי ואת הקריירה שלי. בעזרת הפסיכולוגית התמודדתי עם בעיות וערכים אשר הזנחתי ולא הכרתי בחשיבותם וכן גיליתי דברים חדשים על עצמי. אני יוצאת מתהליך זה חדורת מוטיבציה להמשך הדרך ועכשיו גם יודעת לאן לכוון.”
ט’ אמא לשניים, הגיעה לייעוץ מתוך רצון לחזור לעבוד, לאחר כחמש שנים בהן גידלה בבית את ילדיה. חששה שניסיונה אינו מספק וכי אין לה מקצוע להתבסס עליו. הגיעה לייעוץ שארך 5 פגישות עם הפסיכולוגית, ובסופן החליטה לפנות לתחום התכשיטנות.